[O1] Piszczenie pod maską

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Okobar
    Classic
    • 2010
    • 11

Drogie Koleżanki, Drodzy Koledzy,

myślałem o pewnej rzeczy od jakiegoś czasu. Ile z nas pisze na forum: "fajny mod, ale mnie nie stać". Jak dużo pisze: "fajne zderzaki, ale drogie". Wertujemy allegro, kombinujemy, żeby było jak najtaniej, aby jeździć wymarzonym zindywidualizowanym autem itp. itd.

Mam na to pewne rozwiązanie. Ocepowy totolotek. Już tłumaczę o co chodzi.
    Deklaruje się jakaś ilość ludzi do wpłacania kwoty, powiedzmy 20 zł (dużo nie jest, mało w sumie też nie). Spośród tych osób (lista jest zawsze otwarta i zawsze ktoś może dołączyć) losujemy jedna osobę wygrywającą nagrodę. Jest pewien haczyk, jak wszędzie. Osoba, która zostanie wylosowana, nie dostanie kasy (żeby nie było, że dostał, a przeznaczył na co innego), ale dostanie wymarzoną część do auta, bądź części, o ile budżet na to pozwoli.
    Oczywiście z zebranej kwoty proponuję jakiś procent na utrzymanie forum, do dogadania się z Administracją :diabelski_usmiech

Proponuję zebrać listę chętnych do takiej "zabawy", aby zorientować się na jakie nagrody będzie można sobie pozwolić :szeroki_usmiech

Od strony technicznej, żeby nie było posądzeń o przekręty. Powołujemy ocepową komisję gier i zakładów (proponuję 3 osoby). Losowanie odbywa się na spocie i jest filmowane, później publikowane, aby każdy mógł sprawdzić. Jak macie jakieś inne propozycje, to śmiało pisać :diabelski_usmiech

Co sądzicie o takiej propozycji ?? Zapraszam do dyskusji :diabelski_usmiech
  • Markotov
    Classic
    • 2009
    • 10

Problem jeszcze nie został zdiagnozowany. Piszczenie pojawia się i trwa w momencie kiedy samochód jest w zakresie 900-1000 obrotów. Stojąc przed maską znajduje się gdzieś po lewej stronie i na pewno nie jest to pasek klinowy, ani rozrząd. Podejrzewam coś z klimatyzacją, bo przez prawie pół roku jeździłem bez (zepsuty bezpiecznik termiczny - już naprawione), brak odczynnika? Piszczenie pojawiło się jakieś dwa dni temu po deszczu. Ma ktoś jakieś pomysły, co to może ewentualnie być poza klimą? Może ktoś miał podobny problem?

Komentarz

• Damianjg
      Rider
      • 2008
      • 621

Sprzegiełko alternatora, rolka prowadząca, rolka napinacza. To może piszczeć. Trzeba zdjąć pasek i zobaczyć każdy element z osobna

Komentarz

• 13karolss
        Ambiente
        • 2010
        • 199

u mnie skolei jest syczenie

u mnie skolei slychac jakies syczenie i tez niewiem co to moze byc po lewej stronie od pasazera
        karol - człowiek który zostal papierzem

Komentarz

• przemek88
          Rider
          • 2009
          • 613

13karolssNie jestem pewien ale możesz mieć do wymiany napinacz paska z alternatora. Tez miałem piszczenie przy wymianie rozrządu, wymieniłem ten napinacz i przeszło

Moja Octavia 1.9 TDI AGR

Komentarz

• Markotov
            Classic
            • 2009
            • 10

Rolka wraz ze sprzęgiełkiem alternatora, potem się okazało, że i alternator do wymiany Dzięki

Komentarz

Pracuję...